Visita a la Manresa Medieval

El dia 26 de maig els alumnes de 2n d’ESO de la matèria de Ciències Socials varen fer una visita guiada per la Manresa Medieval, acompanyats dels professors M. Alba Oliveras, Francesc Domènech, Manel Alsina i Sandra Muzzi.

L’itinerari començà per la Sala Medieval del Museu, continuà per carrer de Santa Llúcia (Hospitals), el Portal de Sobrerroca, la Plaça Major, la Seu i acabà al Centre d’Interpretació del carrer del Balç.

Es posà especial èmfasi en la visita a la basílica de la Seu, per tal de poder observar les característiques de l’art gòtic, que ja havíem explicat a classe, des d’un punt de vista arquitectònic, escultòric i pictòric.

La visita al carrer del Balc va permetre descobrir com era la Manresa del segle XIV: el món dels gremis, les famílies nobles de la ciutat, la vida quotidiana en un carrer medieval… Es van fer unes projeccions audiovisuals sobre el context històric i es va poder observar la maqueta animada del carrer.