Viatge a Roma

Del 7 al 10 de març de 2017 vàrem realitzar un viatge a Roma -aquesta ja n’ha estat la sisena edició- amb els alumnes de 1r de batxillerat d’Història i fonaments de les arts i Llatí, acompanyats de quatre professors: Pep Castilla, M. Alba Oliveras, Maurici Tarragó i Carme Margarit. El viatge va ser organitzat pel Seminari d’Història, el de Clàssiques i el de Visual i Plàstica.

El programa del viatge és realment ric i dens, atès que es visiten moltes obres d’art tant a nivell arquitectònic, escultòric com pictòric. Vàrem visitar els museus Capitolins, els Vaticans, i el Palazzo Massimo ( Museu Nacional Romà), on es poden contemplar obres cabdals de la història de l’art i del programa de selectivitat.

Es visitaren els monuments romans principals: el Colosseu, el Panteó, l’Ara Pacis Augustae, el Circ Màxim, el Temple de Vesta, el de la Fortuna Viril, els Fòrums, els arcs de triomf, la columna Trajana, la de Marc Aureli, el teatre de Marcello…

A nivell urbanístic vàrem passejar-nos per les principals places i carrers de Roma: Piazza Spagna, Venècia, República, Popolo, Navona, del Fiori… I fonts barroques, com la Fontana di Trevi, la Dei Quattro Fiumi, situada davant l’església de Santa Agnès, a la piazza Navona…Per altra part, visitàrem la basílica i la plaça de Sant Pere del Vaticà, amb l’ascens a la cúpula. També férem una visita a l’església barroca de San Carlo alle Quattro fontane, i l’església de la Mare de Déu dels Àngels, la de Santa Maria della Vittoria (Èxtasi de santa Teresa) i Sant Pietro in Víncoli -on hi ha el Moisès de Miquel Àngel-. A Santa Maria la Maggiore, Santa Maria in Trastevere i Santa Prassede hi vàrem poder admirar els seus rics mosaics.

I enmig de tants monuments, també es van trobar moments per assaborir alguns plats de pasta, pizzes, gelats i el cafè italià. En resum, un viatge molt ben aprofitat i molt interessant. Realment vàrem fer una autèntica immersió artística!.