Sortida a València, Gandesa i els espais de la Batalla de l’Ebre

Els dies 19, 20 i 21 de desembre de 2016 els alumnes de 1r i 2n de batxillerat Científic i Tecnològic van realitzar una sortida a València, Gandesa i als espais de la Batalla de l’Ebre. L’activitat va ser organitzada, conjuntament, pels seminaris de Ciències Naturals, Tecnologia i Història i els acompanyaren els professors Carme Pastor, Magda Gorro, M. Alba Oliveras, Joan López i Carles Boix.

Pel que fa referència als aspectes històrics, vam visitar el nucli antic de València, el celler modernista de Gandesa, el “Centre d’Interpretació 115 dies” a Corbera d’Ebre i el poble vell de Corbera, destruït pels bombardeigs del bàndol franquista, les trinxeres de Les Devees i, per últim, el Memorial de les Camposines, on vàrem llegir uns textos que evocaven els soldats caiguts i el drama de la guerra.

Al recórrer aquests paratges de la Terra Alta se’ns va fer més present la tragèdia que allà es va viure.