Sortida de ciències – Cosmocaixa de Barcelona

Sortida de ciències – 2n d’ESO

– Cosmocaixa de Barcelona –

El divendres 10 d’abril, l’alumnat de 2n d’ESO que cursa ciències de la naturalesa, acompanyats pels professors Magda Gorro, Iu Parcerissa, Anna Roman i Mercè Bacardit va realitzar una sortida al Cosmocaixa de Barcelona, com a activitat d’aquesta matèria.

Vam visitar eFoto2_Cosmocaixa2nESO_2015l Cosmocaixa i coincidint amb l’any internacional de la llum, vam realitzar un taller anomenat “La llum i el color” on de forma molt vivencial i a través de l’experimentació en els camps de l’òptica i la biologia, es van poder descobrir les característiques i propietats de la llum i els colors. També vam experimentar amb les lleis de la reflexió i la refracció, la descomposició de la llum blanca, la bioluminescència, la fluorescència… que ens van servir per interpretar diferents fenòmens òptics. 

Mentre un grup realitzava el taller, l’altre grup visitava lliurement les exposicions temporals del museu anomenades: “Top ciència”, “Sputnik: l’odissea del Soyouz” i “Experiment any 2100. Què ens espera a la Terra del futur?”. Simultàniament i per parelles vam treballar un petit dossier amb preguntes sobre els diferents àmbits de l’exposició permanent: matèria inerta, matèria viva, bosc inundat i mur geològic. Foto1_Cosmocaixa2nESO_2015

Un cop finalitzada la visita al museu i el taller vam retornar amb autocar fins a Manresa. Va ser una jornada ben aprofitada on vam gaudir aprenent ciència d’una forma més lúdica i amena. El bon ambient generat per tots ens anima a tornar-hi el curs vinent!

Mercè Bacardit