Projecció exterior: curs 2014-2015

Durant aquest curs, des de la Comissió de Projecció Exterior s’han dut a terme quatre accions principals, que us exposarem a continuació.

Inauguració del curs 2014-15

Va tenir lloc el 10 d’octubre de 2014 a les 19h30, a la Sala d’Actes de l’Institut, amb la conferència titulada “Tot és possible”, a càrrec del Sr. Ferran Debant, Empresari i President del Grup Taelus Comunicació. Vam comptar amb l’actuació de la “Coral a Cor”, que va interpretar el “Gaudeamus igitur” entre altres cançons. L’AMPA va oferir un petit refrigeri.

Col·locació placa en honor del dr. Simeó Selga i Ubach

A partir del passat 26 de novembre de 2014, la sala d’Actes de l’Institut porta el nom d’aquest conegut metge, el primer alumne en matricular-se en el centre. A l’acte de la col·locació vam poder escoltar els parlaments del Doctor Lluís Guerrero Sala, l’Assumpta Pla, la directora del centre, i l’Anna Rotllan, Cap d’Estudis de Nocturn. Un grup d’alumnes dirigits per la professora de música Júlia Fernández van oferir una actuació musical. Van assistir nombrosos familiars del metge homenatjat, alguns d’ells alumnes actuals de l’institut. Al final hi va haver un petit refrigeri ofert per l’AMPA de l’institut.

selga 2 selga 3
projeccio_exterior-1 selga 4

La nostra directora, Assumpta Pla, el dr. Guerrero i la Cap d’Estudis de Nocturn, Anna Rotllan, davant la placa que dóna nom a la Sala D’Actes.

projeccio_exterior-2Familiars del dr. Selga, alguns d’ells alumnes del nostre institut, davant de la Sala d’Actes amb el dr. Guerrero.

Homenatge al Dr. Ramon Cornet

El 16 de desembre de 2014 el col·legi de metges de Manresa va homenatjar el Dr. Ramon Cornet a la Sala d’Actes de l’institut. Els discursos van ser a càrrec dels doctors Lluís Guerrero i Armand Rotllan. El fill del Dr. Cornet, va recórrer la vida del seu pare amb un reportatge fotogràfic. Una vegada més, la coral d’alumnes del Peguera dirigida per la Júlia Fernández ens va delitar amb les seves cançons i al final el col·legi de metges ens va oferir un refrigeri.

Francophonie 2015

Aquest any hem celebrat la Francophonie el 6 de març i l’hem dedicat a les grans dames de la cançó francesa.

  • El dimecres 4 es va projectar el documental “Bardot, la méprise”, a les 20h a l’auditori de La Plana de l’Om.
  • Taula rodona televisada
  • Inauguració de la Francophonie al Kursaal amb l’exposició fotogràfica al vestíbul del teatre de dones rellevants franceses, així com de la fundadora andorrana de la perfumeria Júlia.
  • Actuació de la colla castellera Tirallongues amb dues torres, una estenent la bandera francesa i l’altra la catalana, com a símbol de l’agermanament entre els dos pobles.
  • Enlairament dels globus de l’amistat amb els colors de la bandera francesa i la suïssa, al pati del Kursaal
  • Concert homenatge a les “Grandes dames de la chanson française”, de la mà de la cantant parisina Marie d’Épizon, que ha interpretat cançons de Juliette Greco, Barbara i Edith Piaff. Actuació de la coral d’alumnes de l’institut dirigits per la professora Júlia Fernández.
  • Sorteig de diversos premis als assistents.
  • Sopar de la francophonie amb l’assistència d’unes 50 persones.
  • A més de l’Institut Lluís de Peguera, col·laboren en aquest acte l’Ambaixada francesa, a través de la seva agregada cultural Sra. Cecília Goloboff, l’Institut Français de Barcelona, l’Associació de Professors de Francès de Catalunya i els Consulats francès i suís.

 

Exposició fotogràfica Actuació dels Tirallongues El globus de l'amistad
La Marie d'Ëpizon La coral d'alumnes del Peguera Extraccó del número afortunat
Anna Rotllan fent entrega d'un ram a la Cecília Goloboff