Sortida d’arts plàstiques – CaixaForum

Sortida d’arts plàstiques – 1r de Batxillerat

– CaixaFòrum –

Com apexposiciopixar3renents d’artista que som, els del batxillerat artístic plàstic, hem d’aprendre a crear i filtrar tota la informació que percebem per tal de generar art. Una de les maneres d’aprendre i conèixer processos creatius és veure’ls (tot i que per aprendre de veritat el millor és viure’ls) i això es el que vam anar a fer. Vam agafar el tren i vam plantar-nos al CaixaFòrum de Barcelona. Sempre és més amè aprendre fora de l’aula.

Això de Pixar és tot un món, què dic un món, un univers: esbossos, collages, dibuixos tècnicament impressionants, proves de colors, olis, proves d’ ambients i escenaris, escultures, un zoòtrop,… hores i hores de creació i producció artística. Això

de saber que per aconseguir caracteritzar un tractor de granja per la pel·lícula Cars ho van fer inspirant-se en la forma del cap d’un bou, impressiona a qualsevol, ja que s’ha de sortidapixar4tenir certa imaginació per poder arribar a establir relació entre ambdós.

I no només això, encara que a vegades ho pugui semblar, no perdem el temps. Ja que estàvem allà, vam aprofitar per fer una petita classe d’art contemporani al mateix CaixaFòrum. Memòria era la segona d’una trilogia d’exposicions titulada Tres Narratives, amb obres conceptuals que evocaven tot tipus de memòries com poden ser la col•lectiva o la històrica.

Joan Trinidad