Sortida de ciències i tecnologia – Fira del Coneixement de Berga

Sortida de ciències i tecnologia – 1r de Batxillerat

– Fira del Coneixement de Berga –

El dijous 15 d’abril, l’alumnat de 1r de batxillerat que cursa la modalitat científica i tecnològica, acompanyats pels professors Ignasi Cebrian, Rosa Cerarols, Josep M. Filella i Mercè Bacardit va participar en la 5a edició de la Fira del Coneixement organitzada per l’Exploratori dels Recursos de la Natura de la UPC que va tenir lloc al municipi de Berga.

Foto1_Berga_2015En primer lloc ens vam dirigir amb autocar des de Manresa fins a dalt de la Serra de Queralt, a l’aparcament situat just sota del santuari. Des d’aquest punt vam iniciar una passejada circular de tipus naturalístic per poder, amb relativament poc espai, observar les diferències de vegetació entre la obaga i la solana. L’Espai d’Interès Natural de la Serra de Queralt representa un exemple molt clar de com es produeix la traFoto3_Berga_2015nsició entre la vegetació mediterrània representada pels alzinars de la solana, i la vegetació centreeuropea representada per les pinedes de pi roig i les fagedes de la obaga. Al llarg de l’itinerari vam anar realitzant diferents parades per observar el paisatge, la flora, i les roques que formen el substrat calcari de la serra, on hi vam poder observar fòssils de tipus assilines característics de l’època de l’Eocè marí. Des del mirador vam poder gaudir de la vista d’ocell que s’ofereix sobre la plana de Berga acompanyats per l’anar i venir d’algun voltor comú.

A continuacFoto4_Berga_2015ió, l’autocar ens va acompanyar fins al Pavelló Suècia de Berga on s’hi celebrava la Fira del Coneixement 2015 que pretén donar a conèixer alguns projectes de recerca relacionats amb la ciència i la tecnologia per apropar la ciència a la societat i fomentar l’interès sobretot dels joves vers per la ciència i despertar noves vocacions. Així doncs, vam visitar l’exposició “Museu del Gas” referent als diferents tipus d’energies, i vam passejar pels 9 estands enguany dedicats a l’òptica i l’alimentació entre altres. Un cop finalitzada la jornada, i després de convertir-nos en experts degustadors de xocolata, l’autocar ens va retornar cap a l’Institut.

Mercè Bacardit