Sortida a cacis

El passat mes de març els alumnes de 1r de Batxillerat d’Arts Plàstiques vàrem anar a Cacis, un centre que orienta els seus esforços a la creació, la difusió i l’estudi dels nous llenguatges de l’art contemporani, la naturalesa i la sostenibilitat.

Cacis es troba a Artés i per arribar-hsortidacacisi, vam agafar el transport públic que ens va deixar a l’entrada d’Artés i des d’allà vam recórrer caminant uns 30 minuts, endinsant-nos als camps de la zona i al paisatge natural. Al arribar a Cacis, la Roser Oduber, artista plàstica i encarregada del centre, ens va portar a fer un recorregut per la zona, ens va parlar sobre les roques i el tipus de pedra que formava el paisatge mentre trobàvem diferents obres fetes per diferents artistes, molts d’ells internacionals, i ens explicava el significat de les obres. La peculiaritat d’aquestes obres és que no es trobaven tancades en museus, sinó camuflades entre la natura, i s’adaptaven al medi on estaven, canviant la seva aparença o desapareixent sense deixar rastre. 

Després d’aquesta ruta per la zona i per les obres que es trobaven en aquesta, vam fer un taller de pintura a patir de pigments extrets de flors i plantes. Vam agafar un cistell i, per grups, vam anar recollint flors, fulles i diferents plantes que ens podien semblar interessants a l’hora d’extreure el seu pigment. En acabar, ens vam assentar en taules a fora, gaudint així del sol que feia, i vam començar a pintar sobre el full amb el pigment que havíem extret de les plantes. sortidacacis3

Per fer-ho, la Roser ens va ensenyar diferents tècniques com per exemple xafar la planta o la flor sobre el paper amb una cullera o xafar les flors amb un morter per fer una pasta i poder pintar sobre el full amb pinzells.

Vam estar provant totes aquestes tècniques una bona estona, fins que vam haver de marxar per agafar el bus. Va ser una experiència per tots molt curiosa i diferent ja que mai abans havíem pintat a partir de flors ni plantes i també ens va servir de gran ajuda pels propers treballs que vam haver de fer a les diferents matèries de l’artístic, com per exemple la de Tècniques.

sortidacacis1 sortidacacis2

Mariona Martí – 1r Batxillerat D