Premis Recerca Jove 2014

Un alumne del nostre institut de 2n de batxillerat humanístic, en Miquel Ventura Sitjes, va ser premiat en la convocatòria de Premis de Recerca Jove 2014 pel foment de l’esperit científic del jovent.Concretament va rebre el Premi Ramon Faus i Esteve, que s’atorga als treballs que tracten sobre temes relacionats amb la família.

El treball de recerca porta per títol “Un passat perdut en el temps: Memòries d’en Lluís Fontanet Petit” i va ser tutorat per la professora M. Alba Oliveras Rubiralta.
El treball ressegueix la trajectòria de la família Fontanet des del naixement del pare de l’oncle Lluís (1845-1918), fins als Fontanet del 2013. Ara bé, el treball va més enllà de l’explicació de la història d’una família. El fet d’anar-la descabdellant ens permet endinsar-nos en l’època i recollir testimonis que il·lustren com seria la vida quotidiana d’un passat ja força llunyà.

6-Acte lliurament PRJ Auditori Barcelona. 25-abril-2015 7-Acte lliurament PRJ Auditori Barcelona. 25-abril-2015

M. Alba Oliveras