Geolimpíades

El passat 6 de febrer de 2015 va tenir lloc la primera fase de les 6è Olimpíades de Geologia a nivell provincial (eliminatòries). En cada província es va establir una seu on en allà tots els anar a fer les proves.

En el cas de Catalunya van haver 6 seus (Universitat de Lleida, Universitat de Girona, Universi- tat Rovira i Virgili, UB, UAB i a la UPC de Manresa). Aquí a Manresa van participar un total de 79 estudiants de geologia de Manresa, Solsona, Berga, Santpedor, Artés i Esparreguera.

Aquesta fase va consistir en una prova individual (test) i una pràctica (en la qual amb grups de 3 o 4 persones havien de resoldre un tall geològic i identificar roques, minerals i fòssils). En aquesta fase el guanyador de la Catalunya central va ser Roger Solà i De Dios Peguera (el qual es va emportar un Atlas geològic de Catalunya i una sortida pel geoparc), en segon lloc Roger Moreno, de l’institut El Cairat d’Esparreguera, i el tercer, Laura Arranz, també de l’institut Lluís de Peguera. Tots dos van ser recompensats amb el llibre Recursos minerals: aplicacions i reciclatge.

Alumne , junt amb els altres classificats de Catalunya, a Alacant, on a la Universitat d’Alicante (Facultat de Ciències) es va dur a terme la fase nacional on tots els classificats de tota Espanya van participar-hi. No només es van fer les proves sinó que va ser tot un cap de setmana geològiques (gimcanes, tallers, sortides….). Tothom va poder disfrutar ben actiu, adquirint nous coneixements i moltes activitats per fer.

Aquest cop les proves van consistir en un examen de 50 preguntes (+ tall geològic) i un examen pràctic (amb grup), el qual va consistir en diferents tallers escampats per tot el campus i unes petites proves relacionades amb aquests.

Després dels exàmens, a la tarda, tots els geòlegs ens vam apuntar a fer una gimcana la qual també va tenir premi.

Els resultats de les Geolimpíades El grup de Barcelona 1 (Roger Solà, Pau Torres i Gerard Torres) va gua- nyar la Gimcana; i també va quedar (per grups) seguits per l’equip Tarragona i Barcelona 2. I la guanyadora farà la prova mundial junt amb els altres 3 primers, va ser Helena Ubac de 1r de Batxillerat de l’INS Balmes de Barcelona.

Olimpiada 2015 foto grupo y pruebas (27) Olimpiada 2015 foto grupo y pruebas (30) Olimpiada 2015 foto grupo y pruebas (37) Olimpiada 2015 foto grupo y pruebas (40)
Olimpiada 2015 foto grupo y pruebas (43) Olimpiada 2015 Geoyincana (31) Olimpiada 2015 Geoyincana (41)

Roger Solà, 1Batxillerat