Activitats realitzades des del seminari d’Economia durant el curs escolar 2014-15

 • Amb 4rt d’ESO, xerrada amb l’empresari XAVIER FITÓ, divendres 13 de febrer: amb la intenció d’aconseguir que els estudiants tinguessin contacte amb una persona que representa el món de l’empresa i que els expliqués la seva vivència en aquest entorn. Es volia aconseguir que els estudiants tinguessin una visió més positiva d’aspectes de la vida empresarial i del paper de l’empresari en la societat.

http://www.escolaiempresa.cat/project/ins-lluis-de-peguera-13-02-2015-xavier-fito/

El programa Escola i Empresa ha arribat un any més al Lluís de Peguera. Aquesta vegada ha estat Xavier Fitó, director de Semillas Fitó, l’encarregat de dur a terme les dues sessions per als alumnes de 4t d’ESO del centre.Semillas Fitó és una empresa de més de 130 anys d’antiguetat que es dedica a la venta de llavors pel cultiu de flors i hortalisses. Actualmente té presència en més de 70 països i una força de més de 400 treballadors.

Han estat dues xerrades molt dinàmiques, amb preguntes i participació constant de l’alumnat que ha escoltat les experiències compartides per Fitó, que entre d’altres coses, els ha comentat que una de les coses més importants a la seva feina és motivar als seus treballadors i fer-los sentir partíceps del projecte.

També ha parlat de les diferències que hi ha entre el mercat laboral de fa uns anys i el d’ara, i que actualment una de les coses indispensables és saber anglès i idiomes en general, però també ser flexible, ja que les coses canvien en períodes de temps cada vegada més curts.

BE AN ENTREPRENEUR

 • Amb alumnes de 1r de batxillerat dins de l’assignatura d’economia de l’empresa, programa “BE AN ENTREPRENEUR” organitzat per la FUNDACIÓ ESCOLA EMPRENEDORS (fundació que promou l’esperit emprenedor i el coneixement de l’empresa entre els joves estudiants catalans).

El seu objectiu principal és fomentar el caràcter emprenedor dels estudiants mitjançant una exclusiva i innovadora metodologia que enforteix la iniciativa, l’autoestima i la confiança. El programa s’ha impartit íntegrament en anglès.

Durant 13 sessions, des del mes d’octubre fins al mes de febrer, una hora a la setmana la vam dedicar a la preparació per equips de sis plans d’empresa en anglès. Com a cloenda es van exposar els sis plans d’empresa realitzats dins del programa a l’auditori de la Plana de l’Om el dimarts 17 de febrer.

 • Amb alumnes de 1r de batxillerat, vam participar en el concurs d’Idees Joves 2015 que organitza l’Ajuntament de Manresa: es van presentar 6 idees, de les quals una va resultar semifinalista.

 1. FOLD and PASTE: Carla Ribalta i Núria Ribalta
 2. GREEN RIDE: Pol Cases, Anna Pedrals, Aida Triviño i Pol Ruíz
 3. HOLOCAT: Adrià Herrero i Guillem Rossinyol
 4. NO CRASH: Katherine Cañizares 
 5. LUIGY: Laura Sellas, Queral Roset i Aina Màrmol 
 6. SOBIC: Laura Llussà
 • VISITA A LA COOPERATIVA MOLTACTE per part d’Emprenedoria de 3r d’ESO i de 1r de batxillerat, dimarts 07 octubre/2014.

Objectius:

 • Apropar els i les alumnes a les empreses cooperatives del seu entorn.

 • Entendre el paper històric de les cooperatives en el seu context territorial i en relació amb l’economia i la societat del país.

 • Transmetre els valors implícits en el treball cooperatiu.

 • Divulgar el cooperativisme entre l’alumnat de secundària, batxillerat i formació professional com una manera de fer empresa.

 • Entendre i explicar la cooperativa com una opció a l’hora de fer emprenedoria social.

3r d’ESO

Moltacte 3r ESO

1r de batxillerat

Moltacte 1r batx

Decàleg de la cooperativa MOLTACTE:

MOLTACTE Decàleg

 • Cel·lebració 50è aniversari d’Ampans i xerrada amb Pep Guardiola sobre treball en equip i lideratge, 23 de juny al teatre Kursaal.

Guardiola, lideratge i treball en equip GUARDIOLA AMPANS GUARDIOLA SALA MARTÍN