Activitats educació física 2014-2015

Esquí nòrdic per a 1r i 2n d’ESO

Aquest any ha sigut un any bo de neu per tant, hem pogut gaudir de les esquiades. Amb els alumnes de 1r i 2n d’ ESO es va anar a la Llosa, Cerdanya Francesa. A part d’esquiar, van practicar exercicis i jocs a la neu per agafar més soltura a la neu. La sortida va ser tot un èxit!

Esquí alpí per a 3r i 4t d’ESO i 1r i 2n de batxillerat

El dia 21 de gener es va anar a l’estació de Masella on els alumne

s van practicar l’esquí alpí o el snow. Els alumnes, desprès de rebre unes classes ben profitoses, van gaudir d’un dia esplèndid i d’una neu fantàstica. Va anar tot perfecte!

Atletisme

ANY DE CAMPIONS, ANY DE PODI !!!!

El 15 d’abril, l’alumnat de 1r d’ESO va participar en el X Campionat d’Atletisme de Manresa amb els diferents instituts del Bages a l’estadi del Congost amb un èxit aclaparador ja que vam ser els guanyadors.
Cal felicitar tant a l’alumnat participant com l’acompanyant per la seva actitud positiva, per la seva implicació, motivació i esforç.

Cal destacar:

  • L’Anna Salido en 60 metres tanques va quedar 2a.
  • L’Anna Montfort en els 60 metres llisos 3a.
  • La Stefany Toca en pes va quedar 3a.
  • Els relleus de 4 x 60 m ll femenins van aconseguir el 1r lloc. Grup format per: Aina López, Anna Montfort, Anna Vila i Anna Salido.
  • Els relleus de 4 x 200 m ll masculins van quedar al 1r lloc. Grup format per: Andreu Sardans, Marcel Riera, Cesc Caballol, Bilal Ait.
  • Els relleus de 4 x 200 m ll femenins van quedar en 2n lloc. Grup format per: Dana Salamaña, Laura Montfort, Alba Torra, Marta Arrufat.
    IMG_20150415_125316 IMG_3083

Sessions de judo per a 2n d’ESO

Els alumnes de segon d’ESO han tingut l’oportunitat de conèixer un esport de lluita com és el judo. Durant el mes de març els diferents grups han anat a l’Esport 7 on han pogut gaudir d’una sessió d’iniciació al Judo, amb el professor i judoca Maurici Cassanyes.

Sessions de beisbol per a 3r d’ESO

El club de Beisbol de Manresa ens va oferir els dies 23 i 25 de març, unes sessions d’iniciació al Beisbol en el seu camp de joc. Els alumnes varen poder aprendre les normes bàsiques d’aquest esport, practicar exercicis específics i jugar un partit en l’espai real de joc. Varen passar per aquestes instal·lacions tots els grups de tercer.

Jornada multi-esportiva per a 3r d’ESO

Com cada any, el Consell Esportiu del Bages ha organitzat la Jornada multi-esportiva per als alumnes de tercer d’ESO el dia 7 de maig. El nostre centre hi ha participat amb 10 equips mixtes de 8-10 alumnes. La Jornada no és competitiva, el que més importa és la participació. Es juguen partits de tres esports contra altres equips, però no hi ha cap tipus de puntuació, ni premis. L’objectiu es que els nois/noies gaudeixin de la practica de l’esport no competitiu.

20150507_112806 20150507_103501

Pojecte “fem dansa”

Els alumnes de 4t ESO C han format part del projecte “Fem Dansa” organitzat pel teatre Kursaal on hi han participat diferents centres educatius de Manresa i comarca. L’ obra anomenada Planet dansa, dirigida per Montse Colomer, combina la música. la dansa i els planetes.

Coreògrafs professionals van impartir 8 sessions preparatòries de dansa al centre i el dia 13. Els nostres alumnes van ballar junt amb els alumnes de l’institut de Calaf, representat el planeta Neptú. Aquesta experiència els va fer viure de primera mà com es prepara un acte d’aquesta envergadura, la

complexitat dels assajos generals, els circuits d’escenari… Agraïm a tots ells el seu compromís i interès. Felicitats a tots per la feina tan ben feta!!!! Sou uns ARTISTES!!!

FOTO Final Fem Dansa 20150506_115622

Sortida en bicicleta de muntanya

El 6 de maig els alumnes de 4t d’ESO van realitzar un recorregut en BTT cap a Santpedor amb la col·laboració i ajut de l’empresa “mbici”. Vàrem anar per la banda del Poal i Pineda de Bages cap a Santpedor i tornar per la banda de la Sèquia. En arribar a Santpedor, vàrem esmorzar als Aiguamolls de la Bòbila on se’ls va explicar com i perquè es va conservar aquest espai i amb quines finalitats Els alumnes que es van sentir més valents van anar a fer un recorregut extra per corriols al voltant de Cal LLussà i la Sèquia. Un cop retrobats amb la resta del grup es va tornar cap a Manresa Va ser tot un èxit, ens van felicitar per l’actitud, l’estat físic del grup i la bona marxa de tot plegat. Val a dir, que vàrem recórrer uns 25 Km, en total. Poca broma!

Reanimació 4t ESO i 1r de batxillerat

Durant els mesos de març i abril, els alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat, van participar en unes sessions de 2 hores de reanimació cardio-respiratòria proposades per l’AMPA i dutes a terme per l’ infermer del SEM, Àngel Olucha. Van aprendre com actuar davant una persona que perd el coneixement, que pateix una aturada cardíaca i com utilitzar un desfibril·lador amb l’ajut d’uns maniquís. Creiem que han estat molt interessats i ens agradaria continuar oferint-les de cara a cursos vinents.

A part, alguns alumnes i professors van obtenir la certificació oficial per realitzar amb aprofitament un curs de Suport Vital Bàsic instrumentalitzat amb Desfibril·lador Extern Semiautomàtic.

Sortida de futbol-flag

El 24 d’abril, els alumnes de 1r C Batxillerat van desplaçar-se a les instal·lacions de camp de gespa artificial del Congost per poder practicar el Futbol-Flag amb l’espai necessari ja que la pista de l’institut els hi quedava petita. Van fer partits i al final, com no podia ser d’altre manera, van jugar també a futbol, esport preferit del grup.

A mig matí ja tornàvem a ser al centre per continuar les classes. Va anar molt bé.