L’exposició ha estat elaborada pel FISC (Fundació Internacional de Solidaritat Companyia de Maria) i consta de sis plafons. Del 18 al 27 d’abril l’hem tingut a l’institut i també ha estat a la FUB i a la Biblioteca del Casino de Manresa, durant el mes de maig i principis de juny. L’entitat l’ha deixada gratuïtament i l’hem pogut tenir gràcies a la col·laboració de la Casa Flors Sirera/Consell Municipal de Solidaritat.
L’han visitat i s’ha treballat des de la matèria d’Economia, Història i Cultura i Valors ètics, guiats pels professors Rosabel Pardos, Marçal Vila, Ignasi Morgades i M. Alba Oliveras. En ella es denuncia l’increment de la desigualtat entre les capes més altes i la classe mitjana i baixa. La riquesa està molt mal repartida, tant com que les 62 persones més riques del món tenen la mateixa riquesa que els 3.600 milions de persones més pobres, la meitat de la població mundial (Font: Oxfam-Int
ermón). Els seus capitals i els d’altres també extremadament rics es desvien cap a paradisos fiscals per no haver de pagar impostos.
Com diu un text de l’exposició: els paradisos fiscals segueixen sent forats negres, pous sense fons que engoleixen capitals per a uns pocs i van desproveint dels serveis necessaris a una part important de la població. L’evasió i l’elusió fiscal posa en perill l’estat del benestar, en uns casos, i la sortida de la pobresa en uns altres”.
Alba Ubieto i M. Alba Oliveras