Sortida a la Casa de La Culla de Manresa

 
La sortida al Camp d’aprenentatge del Bages situat a la Casa de La Culla de Manresa s’engloba com a sortida del Projecte de 1r d’ESO sobre “La Meteorologia”. La finalitat de la sortida era visitar l’estació meteorològica (de la xarxa d’estacions de l’Agència Estatal de Meteorologia – AEMET) per conéixer els aparells de mesura i aprendre’n el seu funcionament. També vam estudiar els diferents tipus de núvols i vam aprendre a diferenciar entre boira, boirina, calitja, rosada, gebra, etc. I finalment vam realitzar un conjunt d’experiències físiques pràctiques al laboratori per entendre la dinàmica de l’atmosfera. d’Aquesta manera es van tractar temes relacionats amb el clima i la reflexió sobre l’impacte que l’home i pot tenir i hi té.
Hi participaran tots els alumnes de 1r d’ESO, organitzats en 4 tandes. 2 el primer quatrimestre (16 i 28 de novembre de 2016) i 2 grups el segon quatrimestre (17 i 23 de febrer de 2017).