Visita a l’exposició: “Mujeres, la fuerza del cambio en la India”.

Els dies 13 i 14 d’octubre vàrem visitar aquesta exposició amb els alumnes del CV de  Cultura i valors ètics de 2n d’ESO, amb un grup de 4t. d’ESO i amb un de 1r de batxillerat, acompanyats pels professors Carles Albors, Francesc Domènech i  M. Alba Oliveras.

L’exposició itinerant està muntada en un gran camió de la Fundació Vicente Ferrer, decorat com si es tractés d’un vehicle indi. A Manresa l’emplaçaren a la plaça Sant Domènec.

20161013_135045

“Mujeres, la fuerza del cambio en la India”, que s’ha de situar dins el marc de la Manresa Solidària, explica el paper actiu i imprescindible de les dones en els processos de transformació social. Té per objectiu mostrar la realitat de l’Índia rural a través de la veu de les dones, com a impulsores del seu desenvolupament i del de les seves comunitats, en un context de profunda discriminació, tant pel fet de ser dones, com pel de pertànyer a una casta baixa.

L’exposició es basa en el testimoni directe de set dones, que a través de la seva experiència de vida, ens donen a conèixer els sis grans camps d’acció de la Fundació: habitatge, ecologia, educació, sanitat, dona i persones amb discapacitat.

L’exposició és molt vistosa , amb unes fotografies precioses i molt il·lustratives, i uns textos rics de contingut i molt clars. Està muntada d’una forma molt original, que convida a obrir les petites finestres, per  descobrir la tasca ingent que la Fundació V. Ferrer fa anys que tira endavant, partint de la capacitat de les persones per organitzar-se per tal de construir un present i futur millor. La visita fou guiada per una persona de la Fundació.

20161014_113509-1

Acabem amb unes paraules del Lin Chen (alumne del CV Cultura i valors ètics de 2n d’ESO):

Ens van explicar que les dones a l’Índia són menys valorades…

La Fundació dóna l’oportunitat de treballar a dones amb alguna discapacitat. Fan polseres, collarets, artesanies…

La Fundació ofereix la possibilitat d’anar a escola als intocables, perquè els nois i noies puguin formar-se, tenir una professió i guanyar-se la vida.

M’ha agradat aquesta Fundació, perquè ajuda la gent i espero que ajudi a moltes persones.