Hola a tothom,

Tornem a ser-hi!! .

Pels qui sou nous al nostre Institut us fem un petit resum. L’hort ja formava part de l’Institut ja fa molts anys. El curs passat es va reiniciar el projecte d’hort i vam tenir una experiència i valoració molt positiva des de tots els àmbits. Enguany continuem amb la tasca, amb nombrosos canvis que ja us anirem informant pas a pas. Si que us avancem que ara tenim dos grups : 3r i 4t de l’ESO , i per tant  hem hagut der fer els horts individuals una mica més petits. I l’hort comunitari també ha quedat més reduït, però en tenim suficient per a tots.

Us anirem penjant al blog un diari de la nostra feina il·lustrat amb fotografies i opinions dels nostres horticultors  amateurs.

El nostre hort fa un pas més endavant cap a l’horta orgànica.

Per ser una horta orgànica cal tres principis fonamentals:

1.- L’Associació de cultius

2. La rotació de cultius

3. L’Abonament totalment orgànic.

(Assessorament d’En Manel que pertany a les associacions: “l’ERA” i “Amics d’en Peguera” , la pàgina web: http:goo.gl/enw4y -com es fa un hort orgànic.  I la web:  Hortac

Els complirem tots i anirem endavant amb il·lusió per aprendre tots, professors i alumnes. Aprendre dia a dia tot lo referent de la nostra “pachamama”.

DIARI DE FEINES:

Primerament hem treballat el sól: netejar les males herbes, remoure la terra i abonar amb adobs orgànics (feina que ens ha fet en Jaume de Manteniment del nostre hort , amb el seu gran tractor) i després en Manel ha tornat a passar el multicultor i la terra ha quedat divina. 

Seguidament hem fet pressupost de tot el material que ens farà falta. Gràcies a l’Ermengol, en representació de l’AMPA,  no ens falta de res.

Hem començat a fer els bancals de 1,20 cm d’amplada per poder treballar-hi sense trepitjat mai la terra.

dsc_0001

 dsc_0025
Aquest curs hem comprat uns bidons per omplir-los d’aigua i  poder regar sense malbaratar l’aigua, tal i com passava el curs passat que feiem servir el rec per inundació. Aradsc_0070 ho farem tots amb regadora.  dsc_0069
Hem plantat i sembrat: Cebes, espincas, escaroles i cols :
dsc_0032dsc_0034

A partir d’ara seran els alumnes qui us aniran informant. Si que us volem demanar a  tots els que seguiu el blog , si és possible mantenir  una relació més interactiva, opineu, doneu idees, feu preguntes i veniu a visitar-nos!!!!

Gràcies per la vostra atenció. Els professors: Carles i Visi