Visita a l’exposició : « Síria, la paraula de l’exili » i tertúlia amb Nadia Ghulam (29 d’abril)

siriaL’acte estava organitzat des del Programa de Cooperació de l’Ajuntament de Manresa i del Consell de Solidaritat, dins del marc del cicle « Persones refugiades ».

Vàrem visitar l’exposició esmentada, que recull 14 fotografies de refugiats sirians fetes per David Gonzàlez, acompanyades de testimonis valuosos, entre els quals destaca el relat de la Nafla, exiliada siriana a Jordània. La Nafla escriu la seva història de vida, que és la de milions de refugiats. Els nostres alumnes respongueren un qüestionari sobre l’exposició, que els ajudà a aprofundir-hi.

Per altra part, vàrem participar en una xerrada-col·loqui a càrrec de Nadia Ghulam, una noia afganesa que durant deu anys es va haver de fer passar per noi per tal de poder tirar endavant la seva família a l’Afganistan dels talibans, els quals no permeten que les dones treballin. Després d’una breu introducció, la Nadia va obrir un diàleg directe amb els joves de les Dominiques i del Lluís de Peguera. El seu testimoni en primera persona va arribar a un auditori que es va fer seu. Realment, la tertúlia amb la Nadia va apropar l’alumnat al drama que comporten totes les guerres.

Pep Farguell i M. Alba Oliveras