Projecció exterior de l’Institut Lluís de Peguera

fotofrancophonie1El passat divendres 1 d’abril vam commemorar la 17a. edició de la Francophonie a Manresa, al teatre Kursaal.

Ja fa temps el centre participa en la cel.lebració de la francophonie a través de la comissió, col.laborant amb la seva organitzadora Anna Rotllan, professora de francès del nostre institut fins l’any passat i presidenta de l’Associació de Professors de Francès de Catalunya.

La Francophonie, coneguda també com a OIF, és el conjunt de territoris de parla francesa, que comparteixen un passat comú, una certa herència cultural comuna i que es comprometen a cooperar per reforçar els valors democràtics i universals.

Aquest any el valor de referència ha estat la Pau, per això, abans d’entrar al teatre, es va fer un homenatge a la Pau, recordant els darrers atemptats de França i Bèlgica, amb la participació del cantant belga Eric Carpentier, que va interpretar «Ne me quitte pas», i la dels castellers de la Universitat de Manresa, que van desplegar la bandera de la Francophonie. Anteriorment, per la tarda, l’Alcalde de Manresa havia rebut el Cònsul de França a Barcelona, M. Edouard Beslay.

fotofrancophonie2El teatre Kursaal va acollir 800 persones que van presenciar el musical Piaff, le spectacle. El 2015, en complir-se el centenari del naixement de la cantant Edith Piaff, Anne Carrère i la seva companyia van preparar aquest espectacle per recordar-la arreu del món.

Com ja ve sent tradició en les darreres edicions, va tenir lloc un sorteig amb diferents premis aportats per entitats diverses relacionades amb la parla francesa. Tot seguit vam gaudir del sopar que també ha esdevingut habitual com a clausura de l’acte, amb l’assistència d’autoritats, cantants i part de públic.