Exposició: “Fiscalitat injusta=desigualtat extrema”

Aquesta exposició forma part de la campanya d’Oxfam Intermón: “Iguals, posem fi a la desigualtat extrema”, en la qual es posa l’accent en la connexió entre una fiscalitat injusta i la creixent desigualtat social i la pobresa.

En aquesta exposició -de cinc plafons- es denuncia la desigualtat extrema i es planteja la necessitat de canviar les regles de joc, exigint una fiscalitat justa i la supressió dels paradisos fiscals.

IMG_5431

Lluitar per una fiscalitat justa és una de les maneres de reduir la creixent desigualtat. Els Governs han de garantir que la càrrega fiscal es distribueixi de forma equitativa (que paguin més els qui més tenen -les grans fortunes i les multinacionals-) i han d’eradicar l’elusió i l’evasió fiscal que s’empara en els paradisos fiscals. (…) Les conseqüències de la desigualtat extrema afecten especialment les persones més pobres i vulnerables, que veuen disminuir la seva esperança de vida i queden privades dels drets més bàsics com l’accés a l’aigua, a l’atenció sanitària i educativa…

Font: Oxfam Intermón. “Iguals: acabem amb la desigualtat extrema”.IMG_5430

L’exposició ha estat a Manresa durant un mes (del 6 de maig a principis de juny). Oxfam la deixa gratuïtament i és el Consell de Solidaritat de la ciutat qui s’ha cuidat d’organitzar-ne la seva difusió. Ha estat a la Biblioteca del Casino, al nostre centre i a la FUB. A l’institut s’ha treballat en les matèries d’Economia i Història de 1r de batxillerat i 4t. d’ESO.