Justícia i Pau de Manresa ens va facilitar els Calendaris Solidaris, com ve fent des del 2002. A mitjan  de gener se’n va penjar un a la cartellera de cada classe i la Comissió d’Escoles Verdes i Solidaritat va preparar una activitat per treballar-lo a les tutories d’ESO i de 1r de batxillerat.

IMG_5392

El Calendari l’elabora la Comissió de l’Agenda Llatinoamericana i forma part dels materials pedagògics de l’Agenda. Cada mes està dedicat a una persona o col·lectiu que hagi treballat en favor de  la justícia, la pau, la defensa del medi ambient, la denúncia de les violacions dels drets humans, la promoció del desenvolupament …

Aportem les efemèrides de tres mesos, a tall d’exemple.

-Mes de març: És trist que la majoria de professionals actuals del desenvolupament no entenguin la relació entre la pobresa i els recursos naturals. Aban Marker Kabraji, biòloga paquistanesa, cap de l’oficina de la Unió Internacional per a la ConsCalendari Solidari 2016 Agenda Llatinoamericanaervació de la Natura d’Àsia.

-Mes de juny: El verb resistir s’ha de conjugar sempre en present. Lucie Aubrac, activista de la resistència francesa durant la Segona Guerra Mundial, pacifista i defensora de la independència de les colònies franceses.

-Mes de juliol: No hi pot haver veritable pau i progrés en cap país mentre hi hagi gent  a la qual se li neguin els drets i deures democràtics plens. Albert Lutuli, polític sud-africà guardonat el 1960 amb el Premi Nobel de la Pau per la seva lluita no-violenta contra l’apartheid.

Per més informació de cada efemèride es pot consultar a: www.llatinoamericana.org . Des d’aquesta  adreça també és possible accedir a l’Agenda Llatinoamericana  i a tots els seus materials pedagògics.