Taller: “Habitant el món”

IMG_5381

Aquesta activitat forma part del Programa de Cooperació de l’Ajuntament de Manresa (Consell de Solidaritat) i la va portar a terme l’associació OMBÚ Acció cultural i compromís social. Es va realitzar en tots els grups de primer d’ESO a finals del 2n trimestre.

L’activitat té per objectiu descobrir, a través de fotografies i un breu documental, com és la vida a les faveles i reflexionar sobre el contrast que hi ha entre els habitatges de les nostres ciutats i els dels barris marginals de moltes ciutats i pobles del Sud.

IMG_5382

Creiem que és bo que el nostre jovent es posi en el lloc d’altres nois i noies que sovint s’han de construir el seu propi habitatge.

El taller té una part pràctica, que consisteix en construir, per grups, diverses cases, tot configurant una maqueta d’una ciutat. La seva construcció es fa amb materials de rebuig que es reciclen a l’aula: caixes primes de cartró, retalls de roba, envasos…

En definitiva, un taller de dues hores  que, d’una forma senzilla i palpable, vol apropar-nos a la realitat que molts milions de persones els toca viure, en un món cada vegada més desigual.

IMG_5385