Activitat “Viu un dia a Jerusalem”

Durant el passat mes de març els alumnes de 1r de Batxillerat van realitzar una activitat pensada per a entendre millor l’ocupació de Palestina per part de l’Estat d’Israel i la dura situació que pateixen, diàriament, els palestins i palestines. Sota el títol “Viu un dia a Jerusalem”, i mitjançant un joc de rol que simulava la ciutat de Jerusalem, els alumnes van poder comprovar com la població autòctona palestina viu constantment perseguida i criminalitzada, i sota unes lleis molt diferents en funció de si una persona és de religió jueva o, si per al contrari, és de religió musulmana o cristiana.

IMG_5395

Els alumnes que participaven al joc com si fossin ciutadans de religió jueva tenien unes avantatges molt més gran que no pas els alumnes que ho feien com a palestins. Mentre els ciutadans jueus poden construir vivendes i circular pel territori lliurement, els palestins tenen molt restringits el dret a la vivenda i a la lliure circulació. L’exèrcit d’ocupació israelí, el mur de la vergonya de Cisjordània, les lleis discriminatòries contra els palestins… van ser enteses perfectament pels alumnes que s’havien de posar en la pell dels palestins, mentre que els que van participar al joc com si fossin ciutadans jueus van veure la realitat de l’apartheid que s’aplica contra els palestins, tal i com fa dècades es va fer a Sud-àfrica o als EE.UU. amb la població de raça negra.

IMG_5377

A més a més, els alumnes de 1r de Batxillerat i els de 4t d’ESO van visitar l’exposició del vestíbul del nostre centre sobre l’ocupació de Palestina, el mur de Cisjordània i la difícil vida que porten els refugiats palestins que, obligats a abandonar la seva terra i la seva casa, malviuen en unes condicions pèssimes en camps de refugiats.

IMG_5373