Premi de Medi Ambient INS Baix Empordà

131923ec-26b5-49c2-b78c-03e4b9c0bb9c

El passat divendres 1 d’abril a les 20h vaig assistir a l’acte de lliurament dels XV Premis de Medi Ambient per unes Escoles Verdes que va tenir lloc a Palafrugell. Aquest premi, impulsat per l’Institut Baix Empordà i l’Ajuntament de Palafrugell reconeix cada any treballs de Batxillerat o Cicles Formatius d’estudiants de territoris catalanoparlants amb temàtica medi ambiental.

Se’m va atribuir el 2n guardó, consistent en una tablet valorada en uns 250€, pel treball de recerca “Efectes del clorur de zinc sobre la Brassica Rapa”.

99ee5b55-d084-4e9b-b4e2-b3929c8c2fffDesprés de varies actuacions musicals vam poder gaudir d’un abundant refrigeri amb pastes i pastissos preparat pels alumnes del Cicle Formatiu d’Hosteleria del mateix institut.

El treball prenia com a punt de partida un vessament accidental de clorur de zinc produït al municipi de Tordera l’any 2005 i consistia en realitzar un cultiu de plantes de cicle ràpid (Brassica Rapa) i abocar-hi diferents quantitats del producte químic per analitzar-ne els efectes a petita escala. Tot plegat venia a ser una crítica al fet de que sovint es busqui càstigar aquests impactes negatius cap al medi en comptes de vetllar més per la prevenció.

Mireia Via, 2n batxillerat A