Presentació dels 6 objectius del nostre centre dins del programa Escola Verda i Solidària

L’institut Lluís de Peguera va ser un dels primers instituts en ser Escola Verda i Solidària..

Com a Escola Verda i Solidària, dintre de l’institut tenim el Parlament Verd, que està format pels delegats verds i els parlamentaris, el Comitè Ambiental, format per diferents professors de cada departament, i la Comissió d’Escoles Verdes, formada per la Magda Gorro, l’Alba Oliveras i el Xavier Mayora.

 

El programa d’Escoles Verdes té 6 objectius:

  1. Sensibilització:on es preparen activitats com xerrades, manualitats, optatives, un blog on queden registrades les activitats que es realitzen, per tal de sensibilitzar a l’alumnat.
  2. Sortides: Amb la Jornada Verda i un concurs de fotografia, on els alumnes realitzen un recorregut per Manresa segons el curs, amb un itinerari diferent, i realitzen fotografies una d’una cosa maca del recorregut i l’altre d’una cosa per denunciar.
  3. Parlament Verd:on es tracten temes relacionats amb Escoles Verdes i Solidaritat,i s’intenta que en les activitats que estan plantejades en el centre es compleixin els objectius d’Escoles Verdes.
  4. Millora de l’entorn: Amb la realització d’un hort amb alumnes de 3r ESO i un jardí a l’institut amb alumnes de 4t ESO.
  5. Solidaritat:amb activitats per part de la Casa Flors Sirera, exposicions a l’institut, recollida d’aliments i roba.
  6. Sostenibilitat del centre: amb la reducció del consum energètic, l’ús responsable de la calefacció, no utilitzar paper d’alumini, la separació dels residus.