Exposició: “Els conflictes armats dibuixats, la pau dibuixada”

IMG_5352

L’activitat està impulsada per l’Escola de Cultura de Pau de la UAB i el programa de Cooperació de l’Ajuntament de Manresa, a través del Consell Municipal de Solidaritat. L’activitat va ser conduïda per la Sílvia Garcia, dinamitzadora de la Casa Flors Sirera i la vàrem realitzar en tots els grups de 2n d’ESO, a l’hora de tutoria, el dia 25 de novembre i el 2,9 i 16 de desembre de 2105.

L’activitat va consistir en una visita guiada a l’exposició: “Els conflictes armats dibuixats. La pau dibuixada”, que vàrem tenir a l’institut, davant la Sala d’Actes, durant quasi un mes. L’exposició recull una sèrie de dibuixos realitzats per infants, els quals   van  viure en països en una situaIMG_5354ció de conflicte armat. Les temàtiques que s’hi reflecteixen són: les armes, els soldats, la destrucció de les cases, els moviments de desplaçats i refugiats, les violacions dels drets humans i les seves conseqüències…

 

L’observació d’aquests dibuixos i la lectura dels textos que els acompanyen, dóna peu a reflexionar sobre la realitat de violència que es dónaIMG_5348 en alguns indrets del món i a plantejar-se i preguntar-se sobre les seves  causes.

En definitiva, a través de la mirada dels infants, es fa una denúncia de les injustícies i atrocitats que comporten les guerres i ens recorda la necessitat i importància d’implicar-nos en l’educació en els valors del respecte, el diàleg i la pau.