Visita a la cooperativa mengem Bages. 30 de maig de 2017

El programa aracoop, impulsat per la Generalitat de Catalunya, aixopluga diverses accions, una d’elles la que us presentem, dirigida a centres educatius  LES COOPERATIVES AL TERRITORI, aprenentatge i coneixement del model d’empresa cooperativa per a alumnes de secundària que desenvolupem des de dues cooperatives Drac Màgic (www.dracmagic.cat), en col·laboració amb Tàndem Social (www.tandemsocial.com).

 Els objectius específics del programa són:

–   Apropar els i les alumnes a les empreses cooperatives del seu entorn.

–   Entendre el paper històric de les cooperatives en el seu context territorial i en relació amb l’economia i la societat del país.

–   Transmetre els valors implícits en el treball cooperatiu.

–   Divulgar el cooperativisme entre l’alumnat de secundària, batxillerat i formació professional com una manera de fer empresa.

–   Entendre i explicar la cooperativa com una opció a l’hora de fer emprenedoria social

–   Desgranar i analitzar l’organització i el funcionament d’una empresa cooperativa

El taller va tenir una durada de 1h30mins i ens van facilitar tots els continguts previs i la coordinació del taller.

En el nostre cas, ens van oferiríem conèixer la cooperativa Mengem Bages (http://www.mengembages.coop/botigambages/ca/) que es troba al nostre municipi de Manresa.

La valoració és molt enriquidora. La persona que ens va explicar el projecte de Mengem Bages, l’ Alba cooperativista-fundadora, transmet molta força i passió sobre la iniciativa cooperativista. Ens va explicar el procés, viscut personalment, de creació de diferents cooperatives i la importància d’ aquest sobre el desenvolupament socio-econòmic dels entorns més propers a la cooperativa.

Professorat responsable: Rosabel Pardos