IFEST. 20 de desembre de 2016

Un esdeveniment únic per trobar-te amb els creadors de la tecnologia, la ciència i la innovació que estan canviant el nostre món

Organitzat per Catalunya Emprèn al Palau de Congressos de Barcelona i a la Cúpula les Arenes per als joves d’arreu de Catalunya, l’iFest: la festa de la tecnologia, la ciència i la innovació. Adreçat als joves que volen fer valer el seu talent, que no esperen al futur, sinó que surten a buscar-lo i que somien un món creat per ells, no per a ells.

La primera edició de l’ iFest va comptar amb tres espais:

  • MEET INSPIRATION: un espai de ponències amb experts inspiradors en l’àmbit de la ciència, la innovació i la tecnologia.

  • DISCOVERY HALL: un espai d’exposició de projectes, empreses, emprenedors i d’experimentació.

  • CHALLENGE: Taller d’ innovació disruptiva, el gran repte de la mà d’Imagine de Xavier Verdaguer, Silicon Valley. Taller de 2 hores en les quals els participants es van agrupar en equips i van treballaran juntament amb l’equip d’Imagine per crear idees emprenedores sobre uns reptes que es van plantejar el mateix dia del taller. Un jurat va determinar quins van ser els equips guanyadors i es va fer entrega d’uns premis als millors equips.

OBJECTIUS:

·  Traslladar a aquests joves la consciència que poden fer grans coses en els propers anys, que la societat espera les seves aportacions i que tenen el talent per fer-les

· Fer-los veure que les seves aportacions poden ser més sofisticades del que inicialment ells i elles poden pensar. I que aquesta sofisticació pot venir de la ciència, la innovació, la tecnologia; la disrupció en general.

Valoració:

Va agradar molt i en especial el taller d’ emprenedoria Challenge. Aquí els alumnes s’ havien de barrejar en grups de 10 de diferents instituts de procedència i de diferents modalitats de batxillerat i treballar en un mateix projecte. Al principi els hi feia molta vergonya però un cop posats a la taula de treball pertinent van abandonar aquest sentiment i es van implicar molt positivament.

Activitat gratuïta finançada per el Departament d’ Empresa i Coneixement de la Generalitat.

Professorat responsable: Marçal Vila i Rosabel Pardos