Taller: “Consum conscient per Nadal i sempre!” i exposició de contra anuncis

Aquesta activitat es realitzà en tots els grups de 1r d’ESO (23 i 30-XI-2016) i en dos grups de 1r. de batxillerat (7 i 14-XII) i forma part del Programa de Cooperació de l’Ajuntament de Manresa i del Consell de Solidaritat. El taller estigué portat per l’Alba Sanfeliu, membre de l’equip de Flors Sirera.

L’activitat vol fomentar el debat i la reflexió sobre el consumisme imperant en la nostra societat i que s’accentua en el període  nadalenc. A partir de dos documentals breus es convida l’alumnat a pensar sobre quins són els excessos que es fan durant aquestes dates i al llarg de l’any i s’analitzen els impactes del model capitalista sobre la vida de les persones i en el medi ambient, tant a nivell local com global. Per altra part, es volen donar a conèixer alternatives que fomentin una economia que posi com a prioritat les necessitats reals de les persones.

En els dos grups de 1r de batxillerat els alumnes elaboraren uns contra anuncis, incorporant-hi els valors treballats teòricament.

Per altra part, es penjà una exposició de contra anuncis a l’espai de davant de la Sala d’Actes de l’institut, facilitada per la Casa Flors Sirera. D’aquesta manera el missatge sobre el consumisme i el consum responsable podia escampar-se…

M. Alba Oliveras, Rosa Galí i Alba Sanfeliu