XERRADA: AGRICULTURA ECOLÒGICA

Dimecres, 1 de febrer de 2017

L’ERA, AMICS DE L’INSTITUT LLUÍS DE PEGUERA I L’ESCOLA AGRÀRIA DE MANRESA,

Han estat convidats pel grup de l’hort a fer una xerrada informativa als alumnes de 3r de l’ESO del nostre Institut.

Els representants d’aquestes entitats i encarregat d’impartir la xerrada han estat: MANEL MARTÍNEZ (ERA i Amics de l’institut LLuís de Peguera) i TOM ARMENGOL (Escola Agrària).

L’Era és una organització d’amics, pageses i pagesos, petits hortolans, tècnics, neorurals, estudiants i persones sensibles que es troben per compartir experiències i per aprendre a fer una agricultura i ramaderia ecològica,  a ser respectuosos amb els ecosistemes i amb els cicles biològics. Compromesos amb el futur de la societat. Us aconsellem que consulteu la seva pàgina web.

L’Escola Agrària, consulteu la seva pàgina web: “ imparteix el Cicle Formatiu de Grau Mig de Producció Agroecològica. Disposa d’una finca de 5 ha a Can Poc Oli on es conrea amb mètodes de producció ecològica i es disposa de diferents equipaments d’energies renovables. L’àrea administrativa, aula d’informàtica i altres equipaments es troben a la Fundació Universitària del Bages.”

L’acte va ser molt interessant, van informar al  joves de tot el que poden oferir els estudis de l’escola agrària, que és formar agricultors i ramaders per obtenir productes agropequaris amb les tècniques de la producció ecològica, millorant la biodiversitat i l’estabilitat del medi així com la fertilitat del sòl, per tal de produir aliments de màxima qualitat. El contacte amb la terra, ja sia professionalment o com a hobby no només té  repercusions a nivell socioeconòmic sinò també i no menys important, a nivell personal, com una opció de compromís i responsabilitat vers la vida.

Desprès de la xerrada es va obrir un espai al col·loqui perquè els estudiants poguessin participar .