Visita al Museu Valentí Masachs

Museu geologiaEl 24 i 25 de novembre l’alumnat de 2n d’ESO repartit en quatre torns va visitar el Museu de geologia Valentí Masachs ubicat a la Universitat Politècnica de Manresa. Es tractava de realitzar la visita acompanyats per la becària del museu i amb l’ajuda d’un dossier d’aprofundir en el coneixement dels minerals i les roques així com també dels seus usos i aplicacions. El Museu consta de diferents seccions:

– A la sala de recepció s’hi troba la primera secció del museu dedicada als recursos naturals, un detector Geiger que permet experimentar l’emissió diferencial de radioactivitat dels minerals i comprovar que materials com el plom i el formigó aïllen més que el plàstic, per exemple. També en diverses vitrines expliquen situacions arreu del món injustes que ens fan reflexionar (nen miner, comerç amb la Xina, minerals de sang com el coltan).

– En l’altra secció hi ha la col·lecció de minerals roques i fòssils, i una part dedicada als àrids i també als minerals del futur.
– També hi ha una secció dedicada als minerals fluorescents.

Ramon Tarruella, Carles Boix i Mercè Bacardit