Visita al Mnac, al pavelló alemany. L’escultura: «Dona i ocell » i a l’exposició : » Impressionistes i moderns » del caixa fòrum.

3-Visita MNAC. 17-maig-2016El dia 17 de maig els alumnes d’Història de l’Art de 1r i 2n de batxillerat van realitzar una sortida a Barcelona amb l’objectiu de visitar una sèrie d’obres d’art emblemàtiques i que formen part del programa de la matèria. L’actitivat fou organitzada pel Seminari d’Història i el de Visual i Plàstica i els acompanyaren professors d’aquests dos Seminaris  (Pere Gasol, M. Alba Oliveras, Àngels Vives i Marina Mascarella).

En primer lloc vàrem poder contemplar l’escultura « Dona i ocell » de Joan Miró, que es troba al Parc de l’Escorxador. Tot seguit vàrem fer una visita guiada al MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya), centrant-nos especialment en les obres de selectivitat. També vàrem poder entrar al Pavelló 4-Visita MNAC. 17-05-2016Alemany, obra de l’arquitecte racionalista Mies Van der Rohe. D’aquest edifici se’n celebra enguany el trentè aniversari de la seva reconstrucció. Per últim, vam visitar l’exposició del Caixa Fòrum : « Impressionistes i Moderns. Obres mestres de la Phillips Collection », que reflecteix l’evolució de la pintura moderna des del segle XIX fins a l’entrada de la segona meitat del segle XX. S’hi poden veure obres 5-Visita Pavelló Alemany. 17-maig-2016mestres de G. Courbet, H. Daumier, P. Cézanne, E. Degas, V. van Gogh, G. Braque, J. Gris, A. Modigliani, H. Matisse o P. Picasso.

Podem ben dir que fou una sortida molt ben aprofitada i enriquidora !.