Viatge a Roma

10- VIATGE A ROMADel 8 a l’11 de març, 44 estudiants i 4 professors vam realitzar un viatge a Roma que, enguany, era ja la cinquenna edició. També per segon any consecutiu la sortida es realitzava conjuntament amb el seminari de Clàssiques.

El programa és molt compactat I es visiten els Museus : Capitolins, Vaticans I Palazzo Massimo (Museu Nacional Romà) on observem amb més deteniment les obres objecte d’examen a selectivitat. Es fa una visita als principals monuments romans : Colisseu, Panteó, Circ Màxim, Temple de Vesta, Temple de la Fortuna Viril, Fòrums, Columna Trajana, Columna de Marc Aureli, Teatre Marcello…

A nivell urbanístic repassem les principals places I carrers : Piazza Spagna, Venècia, República, Popolo, Navona, del Fiori… I les fonts barroques com ara la Fontana di Trevi, El Tritone I les fonts de les places d’Spagna I Navona.

12- viatge a ROMATambé visitem diversos exemples del barroc religiós : Sant Pere del Vaticà amb ascens a la cúpula inclòs, San Carlo alle Quattro Fontane; Mare de Déu dels Àngels, San Pietro in Vincoli on hi ha el Moisès de Miquel Àngel. A Santa Maria la Maggiore, Santa Maria in Trastevere i Santa Pradese hi entrem per admirar els seus mosaics. No deixem d’entrar a Sant Joan de Laterà una de les emblemàtiques basíliques romanes.

És un viatge molt valorat pels estudiants que, a banda de les visites culturals poden degustar la pasta, la pizza, els gelats I els cafés italians.

Tot plegat es fa a un ritme trepidant I amb un promig de 20 quilòmetres de caminada diària. Volem manifestar que ens sap greu que, des de la Coordinació de Batxillerat, s’equipari la sortida a unes vacances pel professorat assistent.