Treballs de recerca 2015-2016

Premi TdR Lluís de PegueraDurant aquest curs, els alumnes de 2n de batxillerat han realitzat 119 treballs de recerca repartits en els diferents àmbits d’estudi; àmbit científic-tecnològic, àmbit social-humanístic i àmbit d’Arts plàstiques i escèniques.

Aquest any s’ha introduït un nou aspecte en els treballs de recerca i és que els millors treballs de tots, aquells que han estat avaluats pel professorat amb un 10 de nota final han optat a un premi extraordinari dins del mateix institut.

Aquest acte que es va celebrar el passat 26 de maig, va servir per fer un reconeixement explícit a l’excel·lència d’aquests treballs, per tant poder reconèixer la tasca de l’alumne i del professor que li va coordinar el treball. Aquesta primera edició del Premi, Treballs de Recerca Institut Lluís de Peguera, va fer un reconeixement especial a tots els alumnes de treball de recerca que han tret la nota d’un 10. Van ser 27 treballs d’un total de 119: 14 de l’àmbit científic-tecnològic, 9 de l’àmbit humanístic-social i 4 de l’àmbit d’arts.

Entre aquests treballs destacats, el professorat del centre va triar-ne un com a millors treballs dels diferents àmbits i per tant com a guanyadors d’aquest primer premi els següents alumnes i treballs, el premi va consistir en 100 € per material escolar per cadascun d’ells. Els premiats van ser:

– Els jocs de taula i les matemàtiques de Marc Muncunill i tutoritzat per la Imma Gilibets.

– Ho saben tot de tu: tractament de dades en les noves tecnologies, de la Carla i Núria Ribalta, tutoritzat pel Maurici Tarragó.

– Novel·la gràfica, d’en Joan Trinidad, tutoritzat per la Carme Romero.

A més a més, els següents alumnes també han obtingut algun reconeixement en premis externs a l’Institut:

  • Mireia Vias: L’efecte del clorur de zinc sobre el creixement de la Brassica Rapa, tutoritzat per la Mercè Bacardit, va obtenir el 2n lloc en la XV edició dels Premis pel Medi Ambient per unes Escoles Verdes impulsats per l’INS Baix Empordà i l’Ajuntament de Palafrugell.

  • Laura LLussà: Màscares i miratges; la manipulació de la informació en els mitjans de comunicació, tutoritzat per la Sara Mir i el Pep Farguell, va quedar finalista dels Premis de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra.

  • Sergi Bravo: Construcció d’un generador d’alta tensió i filtratge de les partícules de l’aire per ionització, tutoritzat per l’Anna Reyes, finalista de la secció de Tecnologia dels Premis Argó impulsats per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Premi TdR Sergi Bravo Premis TdR Lluís de Peguera