Taller de rap antifeixista

IMG_4801Aquest curs, els alumnes de tercer d’ESO i de Primer de Batxillerat d’Arts Escèniques hem realitzat un taller de RAP en català impartir pel Pau Llonch, cantant del grup At-versaris. L’objectiu del taller era que els alumnes escrivissin i cantessin un RAP que parlés del feixisme, tot i que els propis alumnes el van acabar centrant més en el racisme i la xenofòbia. El Pau, en la primera sessió, ens va explicar què era el feixisme, quines formes prenia i una mica d’història i portant-la a temes d’actualitat. En la següent sessió, ens va explicar tècniques i recursos per escriure un RAP i els alumnes van començar a escriure’l allà mateix. El Pau els anava ajudant en la configuració del versos i en com recitar-los sobre la base instrumental. A mesura que les sessions van anar avançant els i les nostres alumnes van compondre unes lletres excepcionals sobre la temàtica que ens proposava el taller i al final de tot, tothom va cantar el seu RAP davant de tota la classe. Algunes de les persones, fins i tot, han anat a la Sala Stroika a gravar el seu propi RAP passant per l’experiència de viure com es grava en un estudi.

Júlia Fernández