Seminari d’economia 2015-2016

  • Amb els alumnes de 3r d’ESO i tot l’alumnat de 1r de batxillerat es van organitzar (els dies: 18/03, 30/03 i el 11/04) vuit tallers d’emprenedoria

“ Una actitud davant dels reptes”. Aquests tallers han estat subvencionats per la Diputació de Barcelona dintre de les actuacions del programa Pensa Jove.

L’objectiu del taller ha estat el de donar a conèixer els atributs d’una persona emprenedora i descobrir-los en un mateix. Conscienciar els joves que l’emprenedoria és una actitud i que tots i totes podem emprendre allò que ens proposem.

A través d’una presentació molt amena s’han treballat els següents conceptes: Qui sóc jo? Les meves intel·ligències. El meu cervell i les meves emocions. La meva creativitat. El meu sentit de l’humor.

Aquests tallers han tingut molt bona rebuda i molts dels alumnes, al questionari d’avaluació del taller, demanaven tornar-lo a fer però a inici de curs a ser possible.

http://www.diba.cat/web/joventut/presentacio

  • BE AN ENTREPRENEUR 16Amb alumnes de 1r de batxillerat dins de l’assignatura d’economia de l’empresa, programa “BE AN ENTREPRENEUR” organitzat per la FUNDACIÓ ESCOLA EMPRENEDORS (fundació que promou l’esperit emprenedor i el coneixement de l’empresa entre els joves estudiants catalans).

El seu objectiu principal és fomentar el caràcter emprenedor dels estudiants mitjançant una exclusiva i innovadora metodologia que enforteix la iniciativa, l’autoestima i la confiança. El programa s’ha impartit íntegrament en anglès.

Durant 13 sessions, des del mes d’octubre fins al mes de febrer, una hora a la setmana la vam dedicar a la preparació per equips de set plans d’empresa en anglès. Com a cloenda es van exposar els set plans d’empresa realitzats dins del programa a l’auditori de la Plana de l’Om el dijous 11 de febrer.

  • Amb alumnes de 1r de batxillerat, vam participar en el concurs d’Idees Joves 2016 que organitza l’Ajuntament de Manresa per a potenciar les actituds emprenedores entre els joves. Es van presentar 6 idees emprenedores.

  1. FIND ME: Carla Berdejo, Saray Valverde i Ainhoa Rico
  2. TREW: Karina Vasylyk, Carles Posigo, Camilo Morales, Mònica Bastardas i Roger Corrons
  3. MÀGIC WHITE: Aina Foradada, Lucas de Nardo i Amal El Benadi
  4. REJECTING CASE: Berta Prieto, Júlia Foradada, Aina Richarte i Mònica Puig

  5. AVET: Milena Castillo i Clara Cirera
  6. HOPE: Salma Abraoui, Jana Córdoba, Bea de Mena, Irian Dieguez, Laura Mora i Manju Rubí
  • Participació a la VIII Olimpíada d’Economia de la UAB.

La Facultat d’Economia i Empresa (FEE) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) organitza per vuitè any una de les tres Fases Locals a la província de Barcelona de l’Olimpíada d’Economia.

L’Olimpíada d’Economia és un concurs acadèmic d’àmbit estatal, que té com a objectiu estimular i fomentar l’estudi de l’economia i de l’empresa entre els joves i aprofundir els lligams necessaris entre els estudis de secundària i universitat.

 La Fase Local de l’Olimpíada d’Economia de la UAB està dirigida als estudiants d’Economia de l’Empresa de segon de batxillerat dels instituts i centres de secundària de la província de Barcelona, públics o privats, que les Comissions Organitzadores de les universitats participants hagin assignat a la UAB.

L’objectiu és seleccionar als tres estudiants que participaran a la fase estatal que enguany s´ha celebrat a Valladolid els dies 22. 23 i 24 de juny de 2016.

La fase local es va realitzar el 25 de maig i van participar tres alumnes nostres: Katherine Cañizares, Carla Ribalta i Núria Ribalta.

http://www.uab.cat/web/olimpiada-d-economia/presentacio-1345667864982.html