Tast de xocolata de comerç just

IMG_5406El dimarts, 12 d’abril, es va realitzar un tast de xocolata de comerç just càrrec de la Rosa de Paz, tècnica de Solidaritat de l’Ajuntament (Consell de Solidaritat). L’activitat va anar dirigida al professorat i es va portar a terme a la biblioteca de l’institut, un cop acabat el claustre de la tarda.

Vàrem degustar, a més a més de la xocolata, altres productes de comerç just, com galetes de diferents tipus, melmelades, licor de cafè, caramels …, tot amb la garantia i el valor afegit que s’ha produït sense explotació, pagant un preu just als camperols. Aquests productes IMG_5408són d’una gran qualitat i estan cultivats de forma respectuosa amb el medi ambient.

 Doncs bé, mentre anàvem berenant, amb uns fruits tan saborosos, la Rosa ens comentava la situació en què es troba la pagesia de molts països del Sud, condemnats al monocultiu del cafè, del cacau i altres productes, ofegats pels interessos de les multinacionals que en controlen la producció i la comercialització. Les cooperatives de camperols són una alternativa viable, que fa possible el desenvolupament de les comunitats autòctones i els dóna la possibilitat d’anar caminant cap a la sobirania alimentària.IMG_5410IMG_5409

El tema del comerç just també es treballà en la sessió del Parlament Verd del dia 11 d’abril, mitjançant un cartell que recull els principis d’aquest comerç. Els parlamentaris havien d’explicar-lo a les seves respectives classes, on havien de penjar-hi el cartell.

Per altra part, també cal dir que el Consell de Solidaritat ha promogut la col·locació d’un pòster gran al bar de l’institut, en el qual s’exposa què és el comerç just. Val a dir que, des de fa més de deu anys, el cafè i el sucre que es serveix al bar del nostre centre és de comerç just!.