Joc de rol: “Coltan, una guerra a les teves mans”

nino[1]Aquesta activitat forma part del Programa de Cooperació de l’Ajuntament de Manresa, a través  del Consell Municipal de Solidaritat, i la porten a terme i dinamitzen persones de l’equip de Solidaritat de la Casa Flors Sirera i de l’ONG Inshuti. Es va realitzar  el dia 11 de novembre de 2015 en el grup de 4t. B.

Els objectius de l’activitat són:

  • Donar informació sobre el coltan, com a generador de conflictes armimages[1]ats a l’Àfrica dels Grans Llacs.
  • Identificar els diferents grups implicats en el conflicte.
  • Sensibilitzar sobre l’ús responsable de les noves tecnologies i reflexionar sobre la nostra incidència, com a consumidors, en la construcció d’un món millor.

ESCLAVITUD INFANTIL-IPHONE[1]

L’activitat consisteix en la realització d’un joc de rol, que tracta sobre els  interessos miners a la zona est del Congo. Es van fer set grups i cadascun va assumir un rol: miners, població civil, exèrcit, guerrilla, intermediaris, empreses de noves tecnologies i representants de l’ONU. Cada grup va contestar unes preguntes posant-se de ple en el paper que els havia tocat. Després d’una primera ronda d’argumentacions, vingué el torn de la rèplica dels grups. La contraposició d’interessos es va fer ben palesa. La dinàmica va acabar amb una reflexió sobre quin paper podem jugar nosaltres des de la nostra posició de consumidors de noves tecnologies.

1693183w645[1]